'Ik weet niet waar Frenkie gaat spelen, maar wat hij ook doet: hij zal schitteren'

'Ik weet niet waar Frenkie gaat spelen, maar wat hij ook doet: hij zal schitteren'

14-06-2022 11:10
48

Rob Page, bondscoach van Wales, heeft lovende woorden voor Frenkie de Jong. De Oranje-international maakte vorige week in Cardiff tijdens zijn invalbeurt een enorme indruk op de Welshman. 

Louis van Gaal bracht De Jong in de tweede helft in en onder diens leiding trok het Nederlands elftal aan het langste eind (1-2). De FC Barcelona-middenvelder bereidde met een fraaie dribbel de winnende goal van Wout Weghorst voor. "Hij is een geweldige speler", stelt Page op de persconferentie van maandag in aanloop naar de return tegen Oranje. "Dat hebben we aan den lijve ondervonden."

Page werd gevraagd of hij De Jong graag naar Manchester United ziet komen. "Ik weet niet waar hij gaat spelen, maar wat hij ook doet: hij zal er schitteren. De Jong is een geweldige speler, laten we voor de fans hopen dat hij volgend seizoen iedere week in de Premier League te zien is", aldus de lyrische bondscoach. Page baalt er met terugwerkende kracht van dat Gareth Bale de Nederlander tijdens zijn bepalende dribbel niet naar de grond haalde. "Of we hem nu wel neerhalen als het moet? Zeker. Het is een voetbalwedstrijd, het gaat niet alleen om aardig zijn."