'2. Bundesliga-club zit FC Twente dwars en wil transfervrije Paal inlijven'

'2. Bundesliga-club zit FC Twente dwars en wil transfervrije Paal inlijven'

14-06-2022 11:52 Laatste update: 12:33
25

Kenneth Paal staat in de belangstelling van 1. FC Kaiserslautern, meldt de Duitse tak van Sky Sports. De linksback is na de degradatie van PEC Zwolle transfervrij en kan zodoende overstappen naar de 2. Bundesliga. 

Kaiserslautern is door een zege op Dynamo Dresden in de finale van de play-offs gepromoveerd naar het tweede niveau van Duitsland. Paal is volgens Sky de voornaamste kandidaat om de vacature op de linkerflank op te vullen, al krijgen de Duitsers mogelijk concurrentie uit Nederland. FC Twente deed in de winterstop al een poging om Paal los te weken bij PEC, maar de Zwollenaren deden hem destijds niet van de hand.

Twente schakelde op dat moment door naar Joshua Brenet, al is het allesbehalve zeker dat de voormalig PSV'er ook volgend seizoen in Enschede speelt. De rechtspoot staat in de belangstelling van Feyenoord en PSV, bevestigde technisch directeur Jan Streuer onlangs. Door het aflopende contract van Paal is het mogelijk dat de nummer vier van het voorbije Eredivisie-seizoen gebruik wil maken van de transfervrije status van de verdediger.