Wormuth niet blij met Heracles-bestuur: 'Plotseling was alles in 2 uur anders'

Wormuth niet blij met Heracles-bestuur: 'Plotseling was alles in 2 uur anders'

14 juni - 15:55
30

Frank Wormuth heeft nog één keer teruggeblikt op zijn veelbesproken ontslag bij Heracles Almelo. Na de laatste competitiewedstrijd van het seizoen werd de Duitser op straat gezet, doordat Heracles plots play-offs om lijfsbehoud moest spelen.

Tijdens zijn presentatie als trainer van FC Groningen, komt de Heracles-exit van Wormuth ook ter sprake. "Die ene week waarin ik er niet bij was, was echt moeilijk", begint hij. "Je moet je voorstellen dat het voelde alsof mijn eigen kind werd weggenomen. Ik heb meegeleefd met de club. Ik heb de tweede wedstrijd tegen Excelsior (Heracles verloor met 1-3 en degradeerde, red.) gekeken en dat was écht moeilijk voor me."

Met de gang van zaken rondom zijn vertrek, is Wormuth niet blij. "Eerlijk: ik ben verbaasd over de situatie, omdat ik twee keer tegen de beleidsbepalers zei: als jullie me niet meer nodig hebben, zeg het dan maar. Het antwoord was: nee, geen probleem. Plotseling was alles in twee uur tijd helemaal anders. Dat moet ik als trainer accepteren, maar ik heb Heracles natuurlijk ook mijn hart zitten."

"Ik heb met veel mensen moeten praten om het te kunnen verwerken", gaat Wormuth verder. "Wat was de oorzaak en wat heb ik verkeerd gedaan? Na drie weken heb ik gezegd: oké, door. Nu focussen op mijn nieuwe club."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie