'Nog een optie voor Eriksen: Manchester United van Ten Hag doet een aanbieding'

'Nog een optie voor Eriksen: Manchester United van Ten Hag doet een aanbieding'

14-06-2022 16:32
34

Manchester United zit achter de transfervrije Christian Eriksen aan, zo meldt het doorgaans betrouwbare The Athletic. De ploeg van manager Erik ten Hag heeft al een aanbieding neergelegd bij het management van de dertigjarige Deen.

Na zijn hartproblemen speelde Eriksen in het afgelopen half jaar voor Brentford. Bij zijn rentree maakte de creatieve middenvelder indruk, waardoor hij de clubs nu voor het uitkiezen heeft. Eerder werd Tottenham Hotspur al genoemd als geïnteresseerde club, nu is Man United ook concreet. Frenkie de Jong is nog altijd de topprioriteit van The Red Devils, maar Eriksen lijkt te gelden als alternatief, ondanks dat hij op een andere plek op het middenveld speelt.

Hoe de tweebenige international zelf tegenover een overstap naar Manchester staat, is niet helemaal duidelijk. In het afgelopen seizoen troffen Ten Hag en Eriksen elkaar al even bij Ajax: laatstgenoemde trainde toen mee met Jong Ajax op De Toekomst, terwijl Ten Hag op diezelfde plek bezig was met het eerste elftal van de Amsterdammers.

Ongeveer een jaar geleden zakte Eriksen in elkaar tijdens de EK-wedstrijd tegen Finland. Toen was hij nog speler van Internazionale, maar volgens de Italiaanse regelgeving mocht Eriksen niet met een ICD-kastje voetballen. Uiteindelijk ging Eriksen na een half jaar weer in de Premier League spelen.