'PSV wil Wolves-verdediger Hoever, die ook kan rekenen op interesse van Ajax'

'PSV wil Wolves-verdediger Hoever, die ook kan rekenen op interesse van Ajax'

14-06-2022 16:00 Laatste update: 17:03
206

PSV heeft zijn pijlen gericht op Ki-Jana Hoever, zo melden het Eindhovens Dagblad en Voetbal International. De rechtsback van Wolverhampton Wanderers moet de Eindhovense defensie gaan versterken. Ajax is eerder ook al meerdere keren gelinkt aan Hoever.

PSV heeft de gesprekken over een transfer van Hoever al opgestart. De jeugdinternational moet de defensie van de nummer twee van Nederland versterken, zeker doordat Philipp Max en Phillipp Mwene mogelijk vertrekken. Daarnaast kampt Olivier Boscagli met een flinke knieblessure.

Dat PSV bij Hoever uitkomt, is geen toeval: hij kan als rechtsback en centrale verdediger uit de voeten. In Engeland beschikt de verdediger nog over een driejarig contract. Volgens Fabrizio Romano staat Wolves wel open voor een transfer van de twintigjarige back.

Een overstap naar Ajax is mogelijk ook een optie voor Hoever. Vorige week werd duidelijk dat de Amsterdammers een oogje op hem hebben, terwijl de geboren Amsterdammer eerder ook al werd gelinkt aan Ajax.

Hoever komt uit de jeugdopleiding van Ajax, maar vertrok op jonge leeftijd naar Liverpool. Bij The Reds kreeg hij een aantal keer de kans in het eerste elftal, maar vaste kracht werd de Nederlander nooit. Bij Wolves komt hij ook sporadisch in actie, waardoor een terugkeer naar zijn thuisland interessant is voor Hoever. In het afgelopen Premier League-seizoen bleef de teller op acht optredens steken.