Anel Ahmedhodzic

Het doek valt: Bordeaux verdwijnt uit het Franse betaalde voetbal

Het doek valt: Bordeaux verdwijnt uit het Franse betaalde voetbal

14-06-2022 19:34
69

Bordeaux is teruggezet naar de hoogste amateurdivisie in Frankrijk. De hekkensluiter van het voorbije seizoen in de Ligue 1 krijgt de rekening gepresenteerd voor het financiële wanbeleid. 

Volgens Franse media is het einde nog niet in zicht voor Bordeaux. Les Girondins staan zelfs aan de rand van de afgrond, stelt RMC Sport. De club heeft een schuld van veertig miljoen euro uitstaan. Bordeaux gaat vermoedelijk nog wel in beroep tegen de staf en krijgt in dat geval twee weken de tijd om de boekhouding alsnog op orde te brengen en degradatie naar de Championnat de National 1 te voorkomen.

Bordeaux verwacht onder meer miljoenen vanwege de transfer van oud-speler Aurélien Tchouaméni van AS Monaco naar Real Madrid. Ook Sevilla-verdediger Jules Koundé zou op die manier nog wat geld in het laatje kunnen brengen. Desondanks staat de traditieclub voor een loodzware opgave om de kas op orde te brengen en de schulden op tijd af te lossen.

Voor Bordeaux dreigde vorig jaar al gedwongen degradatie naar de Ligue 2, omdat het de financiën niet op orde had. Toen ging de zesvoudig landskampioen echter met succes in beroep.