VI en ED: oude bekende De Jong moet PSV 6 miljoen plus topsalaris kosten

VI en ED: oude bekende De Jong moet PSV 6 miljoen plus topsalaris kosten

15-06-2022 06:45
158

PSV zal de hoofdprijs uit moeten trekken, wil het oude bekende Luuk de Jong terug naar Eindhoven halen. Diens huidige werkgever Sevilla verlangt zes miljoen euro.

Dat melden het Eindhovens Dagblad en Voetbal International woensdagochtend. De Jong wordt later deze zomer 32 jaar oud en heeft nog één contractjaar over in Andalusië, maar verdient wel een fors salaris. PSV – dat De Jong in 2019 nog voor 12,5 à vijftien miljoen euro aan Sevilla verkocht – zou dat salaris over moeten nemen, als het daadwerkelijk doordrukt.

Wedden

Meer odds

PSV is na het vertrek van Eran Zahavi dringend op zoek naar een spits, maar het is nog de vraag of het zoveel geld uit wil trekken voor De Jong. Zahavi verdiende drie miljoen euro per jaar, de vorig seizoen voor FC Barcelona uitkomende Oranje-international lijkt nóg meer te verlangen, om niet te veel in te teren op zijn Primera División-salaris.

De Jong speelde tussen 2014 en 2019 al voor PSV en groeide toen uit tot publiekslieveling. Hij pakte drie landstitels en scoorde 112 keer in 204 officiële optredens.