Van Gaal treft Janssen in mixed zone en geeft 7: Je hebt alles gedaan wat ik wil

Van Gaal treft Janssen in mixed zone en geeft 7: "Je hebt alles gedaan wat ik wil"

15-06-2022 07:38
9

Het optreden van Vincent Janssen bij het Nederlands elftal heeft bondscoach Louis van Gaal kunnen bekoren. De spits van – nu nog – het Mexicaanse Monterrey CF is geslaagd voor zijn examen, heeft Van Gaal laten weten nadat de twee elkaar tegenkwamen in de mixed zone van De Kuip.

Janssen speelde tijdens Nederland-Wales (3-2) vijf kwartier en was betrokken bij de eerste twee treffers van Oranje. "Je hebt alles gedaan wat ik wil", liet Van Gaal hem persoonlijk weten, voordat hij ESPN te woord stond. "Ik zou hem een 7 geven. Omdat hij niet gescoord heeft, maar wel twee assists heeft gegeven. Dus ik was heel tevreden over hem, hij speelt zoals ik denk dat een spits moet spelen."

Dat betekent echter niet dat Janssen – die wellicht wat dichterbij huis gaat voetballen, bij Royal Antwerp FC – al is verzekerd van een oproep voor de volgende interlandperiode in september. "Dat hangt ervan af, van de ontwikkeling van andere spelers ook. Ik heb ook Brobbey genoemd, bijvoorbeeld: dat is zijn concurrent en dat weet hij ook."

Oranje maakt eind september zijn Nations League-campagne af en speelt dan uit tegen Polen en thuis tegen België. Het zijn de laatste interlands voordat het WK begint.