Welshe pers accepteert 'late headache' in De Kuip: 'Lesje in meedogenloosheid'

15-06-2022 08:50 Laatste update: 08:52
43

Wales heeft deze maand niet vier, maar vijf interlands moeten spelen en had voor de tweede keer in één week tijd niet genoeg aan een gelijkmaker in blessuretijd tegen Nederland: net als in Cardiff werd er in Rotterdam alsnog verloren. De Welshe sportpers lijkt er echter niet mee te zitten en telt zijn zegeningen na het bereiken van het WK.

BBC Wales zag Oranje al gauw uitlopen naar een 2-0 voorsprong. 'De gasten domineerden het eerste kwart en na doelpunten van Noa Lang en Cody Gakpo, zes minuten na elkaar, leek het een lange avond te worden in Rotterdam. De ploeg van Rob Page bleef echter geconcentreerd en wist toch weer terug in de wedstrijd te komen, tegen de verhoudingen in.'

Uiteindelijk stond Wales alsnog met lege handen, net als in Cardiff en net als in de uitwedstrijd tegen Polen. 'Na al die inspanningen komt Wales op drie nederlagen in vier wedstrijden en een laatste plek in poule A4 uit. De kwalificatie voor het WK heeft deze interlandperiode echter tot een succes gemaakt.'

Wales Online spreekt van een 'Late heartache' voor de bezoekers. 'De mannen van Rob Page leken opnieuw een gelijkspel tegen Nederland af te dwingen, maar het ging wederom diep in de blessuretijd mis.' De start van de wedstrijd was al dramatisch voor Wales, dat dus al snel met 2-0 achter kwam, nadat de bal goed viel voor Noa Lang en Cody Gakpo. 'Een cruel blow voor de bezoekers, die weer eens geconfronteerd werden met de meedogenloosheid van de grote tegenstanders.'

Dat bleek helemaal toen Oranje de wedstrijd in minuut 93 alsnog besliste. 'Net als één week eerder sloeg Nederland vlak voor het sluiten van de markt toe. Dankzij Memphis Depay behielden de Nederlanders alsnog hun honderd procentscore in wedstrijden tegen Wales.'

Ook Nation.Cymru zag dat Wales het niet kon bolwerken in De Kuip. 'Volgens Van Gaal voldeed het stadion niet aan de standaarden voor interlandvoetbal. Na de 2-2 tegen Polen van zaterdag omschreef hij De Kuip als a load of old crap. Maar het staat als een paal boven water dat De Kuip een Hollands fort is en dat Nederland nu al dertig wedstrijden lang niet heeft verloren in Rotterdam.'