Wijnaldum na debuutseizoen bij PSG verkozen tot Ligue 1-flop van het jaar

Wijnaldum na debuutseizoen bij PSG verkozen tot Ligue 1-flop van het jaar

15-06-2022 14:23
81

Georginio Wijnaldum heeft geen indruk gemaakt tijdens zijn eerste seizoen bij Paris Saint-Germain. In een verkiezing van het medium Get French Football News is hij zelfs uitgeroepen tot meest tegenvallende nieuwkomer van de Ligue 1-jaargang.

Wijnaldum liep vorige zomer uit zijn contract bij Liverpool en leek op weg naar FC Barcelona, maar koos uiteindelijk toch voor PSG. Daar heeft hij zijn draai nooit kunnen vinden en bondscoach Louis van Gaal liet hem al links liggen voor de net afgesloten interlandperiode.

Nadat de hondderduizend stemmen op GFFN zijn geteld, is Wijnaldum uitgeroepen tot 'flop signing of the year'. 'De Nederlander oogde verloren op het middenveld', luidt het eindoordeel. De schuld daarvoor wordt echter ook bij trainer Mauricio Pochettino neergelegd. 'Hij stelde de van Liverpool overkomen middenvelder soms op als buitenspeler of nummer tien en liet hem ogenschijnlijk in het ongewisse over wat zijn precieze rol nu was. Zijn twee doelpunten tegen RB Leipzig in de Champions League waren eigenlijk zijn enige bijdrage van betekenis.'

Wijanldum geniet momenteel van zijn vakantie, voordat het nieuwe seizoen begint. Zijn contract in Parijs loopt nog twee jaar door.