Schouten van Cambuur naar Willem II: 'Zoiets zie je misschien alleen bij top-vier'

Schouten van Cambuur naar Willem II: 'Zoiets zie je misschien alleen bij top-vier'

15-06-2022 14:42
59

Aanvoerder Erik Schouten verraste door SC Cambuur in te ruilen voor het gedegradeerde Willem II, maar kan niet wachten om in Tilburg aan de slag te gaan. De dertigjarige West-Fries noemt zijn nieuwe werkgever een 'bizar grote club'.

Schouten speelde sinds 2019 voor Cambuur, domineerde in zijn eerste twee seizoenen de Keuken Kampioen Divisie en haalde vorig seizoen het linkerrijtje in de Eredivisie. Cambuur wilde langer door met Schouten, die echter twijfelde. "Heel eerlijk gezegd miste ik een beetje waardering. Zij wilden me voor één jaar vastleggen, ik wilde liever voor wat langer tekenen. Uiteindelijk dacht ik: ik ben drie jaar aanvoerder geweest bij een prachtige club waarmee ik heel bijzondere dingen heb bereikt, dus het is misschien ook wel mooi geweest", vertelt hij aan het Brabants Dagblad.

Ondertussen kwam de interesse van Willem II op gang. "En dus heb ik de degradatiestrijd met extra interesse gevolgd, ook al was het toen nog niet heel concreet. Het was balen dat Willem II het niet redde, ik zal eerlijk zeggen dat ik daardoor ook even heb getwijfeld. Maar uiteindelijk is de degradatie voor mij geen reden geweest om hier niet naartoe te komen. Ik kijk daar een beetje doorheen."

De organisatie van Willem II heeft namelijk diepe indruk gemaakt op Schouten. "Dit stadion is top, de faciliteiten zijn echt geweldig, zoiets zie je misschien alleen bij de top-vier van Nederland. En dat is nog los van de supporters, die fantastisch zijn." Met die supporters hoopt hij na dit seizoen een promotiefeestje te vieren, nadat hij met SC Cambuur kampioen werd in coronatijd. "Toen ik laatst die promotiefeestjes bij FC Volendam, Excelsior en FC Emmen zag, dacht ik: wat zou het gaaf zijn om dat zelf een keer mee te maken, op die manier. Nou, dat moet dan nu maar in Tilburg gebeuren."