Carrière Jörgensen raakt in het slop: 'We hebben andere competenties nodig'

Carrière Jörgensen raakt in het slop: 'We hebben andere competenties nodig'

15-06-2022 15:13
67

Nicolai Jörgensen kende twee sterke seizoenen bij Feyenoord, maar zijn carrière is inmiddels behoorlijk in het slop geraakt. De spits tekende afgelopen zomer bij FC Kopenhagen, dat na negen wedstrijden alweer afscheid van hem neemt. 

Het contract van Jörgensen wordt niet verlengd. "We zijn erg blij dat we Nicolai de afgelopen zes maanden in de ploeg hadden. Met zijn ervaring op het veld en in de kleedkamer is hij van waarde geweest. Hij is nog steeds een geweldige voetballer, maar in onze evaluatie zijn we tot de conclusie gekomen dat we andere competenties nodig hebben voor onze aanvalspositie", zegt technisch directeur Peter Christiansen. "Nicolai is erg geliefd bij de club en het is altijd bijzonder om afscheid te nemen van een persoonlijkheid als hij. Hij zal altijd welkom zijn."

Jörgensen baalt, maar toont tegelijkertijd begrip. "Het is geen geheim dat ik de hoop had hier langer te blijven. Ik hou erg van de club en het zal altijd mijn club in Denemarken blijven, daarom heb ik me ook tot het uiterste ingespannen om hier deze winter te komen. Ik heb een aantal interessante opties die ik nu met mijn familie moet overwegen. Ik wens iedereen bij FC Kopenhagen het beste in de toekomst en kijk ernaar uit om het team in de toekomst te volgen."

Jörgensen (31) kwam in 2016 voor 3,5 miljoen euro bij Feyenoord terecht. Met 21 goals kende de spits een ongekend eerste debuutseizoen, waarin hij een grote bijdrage had aan het eerste kampioensschap in negentien jaar tijd. Feyenoord wees vervolgens een miljoenenbod van Newcastle United af, maar daarna ging het bergafwaarts. Mede door blessures kon Jörgensen de hoge verwachtingen niet meer waarmaken. Ook bij het Turkse Kasimpasa had Jörgensen moeite.