Go Ahead heeft mede dankzij Drommel beet bij Twente: 'Als ik de kans krijg...'

Go Ahead heeft mede dankzij Drommel beet bij Twente: 'Als ik de kans krijg...'

15-06-2022 17:27 Laatste update: 17:35
14

Go Ahead Eagles heeft het vertrek van Andries Noppert opgevangen met de komst van Jeffrey de Lange. De 24-jarige doelman komt over van FC Twente en tekent voor drie jaar in Deventer.

De Lange was het voorbije seizoen de stand-in van Lars Unnerstall bij Twente en kwam tot twee Eredivisie-optredens. De sluitpost is opgeleid door Ajax en speelde sinds 2017 voor de Tukkers. Paul Bosvelt, technisch directeur bij Go Ahead, is blij dat de club voor de eerste training van komende zondag een nieuwe keeper in de gelederen heeft. "Jeffrey krijgt in de voorbereiding de tijd om zich te laten zien aan de technische staf", zegt hij op de clubsite.

Wedden

Meer odds

"Hij voldoet aan de voorwaarden die wij belangrijk vinden voor een doelman. Daarnaast heeft hij vertrouwen van onze keeperstrainer Eric Weghorst om voor de positie van eerste doelman te gaan strijden." De Lange is op zijn beurt blij dat hij zich mogelijk elke week op het hoogste niveau kan laten zien. "Een half jaar geleden kwam bij mij echter ook het besef dat ik de druk die ik tegen PSV en Willem II voelde, eigenlijk elke week wil voelen."

"Uiteraard wil ik aankomend seizoen zoveel mogelijk spelen voor Go Ahead Eagles, dat staat voor mij met stip op één." De Lange wist door zijn goede vriend Joël Drommel al snel dat zijn keuze op Kowet zou vallen. "Op uitnodiging van Joël heb ik afgelopen seizoen in De Adelaarshorst zowel de competitiewedstrijd als de bekerwedstrijd van Go Ahead Eagles tegen PSV gezien. 'Als ik de kans krijg om hier te spelen, dan grijp ik die met beide handen aan', dacht ik al tijdens de halve finale tegen PSV."