'Transfersom heikel punt: Newcastle leidt de dans en dient nieuw Botman-bod in'

'Transfersom heikel punt: Newcastle leidt de dans en dient nieuw Botman-bod in'

15-06-2022 18:10
21

De strijd om de handtekening van Sven Botman is 180 graden gedraaid, in het voordeel van Newcastle UnitedThe Magpies lijken AC Milan, dat in een eerder stadium dicht bij de komst van de verdediger was, af te troeven en leggen een nieuw bod neer bij Lille OSC.

Tot een definitieve overeenstemming tussen Newcastle en Lille is het nog niet gekomen, maar de BBC rept van een bod van 35 miljoen euro. Dat bedrag wilde de Engelse club afgelopen winter ook al neerleggen voor Botman, al wees Lille dat bod destijds naar de prullenbak. Italiaanse media meldden onlangs al dat Milan zich heeft teruggetrokken, nadat Newcastle 55 miljoen euro had geboden. Dit bedrag wordt tegengesproken door de Engelse pers.

Botman heeft nog een doorlopend contract tot de zomer van 2025 in Frankrijk, maar maakte er tijdens de interlandperiode al geen geheim van graag de volgende stap in zijn loopbaan te zetten. "Het is gewoon een belangrijk moment voor mij, dus bijna iedere dag hoor ik wel iets hierover. Dingen zijn in progressie en ik hoop dat er voor de start van de voorbereiding meer duidelijkheid is", zei de Jong Oranje-international tegen ESPN.