'Transfernieuws uit Rotterdam: Feyenoord meldt zich officieel voor Dost'

'Transfernieuws uit Rotterdam: Feyenoord meldt zich officieel voor Dost'

15-06-2022 23:59 Laatste update: 16-06-2022 00:00
184

Nieuws uit Rotterdam: Feyenoord heeft zich officieel gemeld voor Bas Dost. De boomlange spits loopt aan het eind van deze maand uit zijn contract bij Club Brugge en is transfervrij op te halen.

Dat meldt het doorgaans betrouwbare 1908nl. De 33-jarige aanvaller was in België het afgelopen seizoen niet altijd meer zeker van een basisplaats, maar scoorde nog wel twaalf keer in 25 Jupiler Pro League-optredens. Met de interesse in Dost lijkt Feyenoord in te spelen op het vertrek van Cyriel Dessers. De optie tot koop in het contract van de Belg werd niet gelicht, waardoor Mister Conference League terugkeert naar KRC Genk.

Wedden

Meer odds

Feyenoord is niet de enige club met belangstelling voor Dost, aangezien promovendus FC Emmen eind april een charmeoffensief startte. Trainer Dick Lukkien zei destijds bij ESPN dat de interesse 'prematuur' was. Maar: "Voor Emmen zou het perfect zijn als je zo'n jongen kunt toevoegen", voegde hij eraan toe. Dost komt uit de jeugdopleiding van Emmen.

Via Heracles Almelo, sc Heerenveen, VfL Wolfsburg, Sporting CP en Eintracht Frankfurt kwam de spits bij Club Brugge. In België speelde Dost anderhalf seizoen. Ook kwam hij tot achttien interlands voor Oranje. In 2018 bedankte hij voor het Nederlands elftal.