'Dat we met Oranje een grote kans hebben op de wereldtitel, is zeker'

'Dat we met Oranje een grote kans hebben op de wereldtitel, is zeker'

16-06-2022 06:57 Laatste update: 10:51
210

Bondscoach Louis van Gaal stelt dat het Nederlands elftal een 'grote kans' heeft om wereldkampioen te worden op het WK in Qatar. De geboren Amsterdammer constateert dat hij over een betere selectie beschikt dan op het eindtoernooi in 2014, maar weet ook dat dit nog geen garanties geeft.

Aan tafel bij Op1 vertelt Van Gaal over de wereldtitel die mogelijk wacht op het Nederlands elftal. "Ik droom ervan om straks de beste van de wereld te worden met dit team. Ik ben een positivo", stelt de oefenmeester.

Het niveau van de Oranje-selectie zal in ieder geval geen obstakel vormen in de jacht op de WK-beker, denkt Van Gaal. "Ik vind dat wij nu meer kwaliteit hebben dan in 2014. Dat wil alleen niet zeggen dat we ook wereldkampioen worden. Dat we een grote kans hebben, dat is in ieder geval zeker."

Over minder dan een half jaar begint voor het Nederlands elftal de jacht op de wereldtitel. Van Gaal en co. zitten in de poule bij Qatar, Senegal en Ecuador en Oranje speelt ook de eerste wedstrijd van het hele toernooi: op maandag 11 november is Senegal om 11.00 uur Nederlandse tijd de tegenstander.