'Aboukhlal staat in de belangstelling en kan op hoogtepunt vertrekken bij AZ'

'Aboukhlal staat in de belangstelling en kan op hoogtepunt vertrekken bij AZ'

16-06-2022 12:44
62

Zakaria Aboukhlal neemt mogelijk op zijn hoogtepunt afscheid van AZ. Ligue 1-promovendus Toulouse heeft zich gemeld voor de 22-jarige aanvaller, meldt Voetbal International.

Toulouse speelt komend seizoen als kampioen van de Ligue 2 weer op het hoogste niveau en heeft versterkingen nodig. In die zoektocht is de Franse club volgens VI uitgekomen bij Aboukhlal. Toulouse heeft zich bij AZ gemeld om een akkoord te bereiken over de transfersom. Aan Aboukhlal gaat het niet liggen: de aanvaller wil graag de overstap maken. Hij staat ook in de belangstelling van Belgische clubs.

Aboukhlal zou bij Toulouse twee bekenden tegenkomen: Branco van den Boomen was afgelopen seizoen de grote uitblinker bij Le Téfécé en ook Stijn Spierings was belangrijk in het kampioensjaar.

Het AZ-contract van Aboukhlal loopt nog één jaar door. De oud-PSV'er was in de play-offs om een Conference League-ticket goud waard door de Alkmaarders in de halve finale langs sc Heerenveen te gidsen. Aboukhlal vierde zijn beslissende goal door zijn shirt uit te trekken, naar zijn naam te wijzen en zijn vingers achter zijn oren te leggen, nadat hij werd uitgefloten door een deel van de AZ-achterban.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie