Vertrokken, terug als amateur, mee de Eredivisie in: FC Emmen slaat dubbelslag

Vertrokken, terug als amateur, mee de Eredivisie in: FC Emmen slaat dubbelslag

16-06-2022 14:11
28

Regerend Keuken Kampioen Divisie-kampioen FC Emmen heeft donderdag een dubbele slag geslagen. Doelman Kyan van Dorp en verdediger Keziah Veendorp (foto) gaan met Emmen de Eredivisie in.

Beide spelers liepen uit hun contract, maar hebben bijgetekend. Veendorp speelt sinds 2017 aan de Oude Meerdijk, al vertrok hij na de degradatie in 2021: in de loop van het voorbije seizoen sloot hij echter op amateurbasis weer aan, nu heeft hij voor één seizoen verlengd, inclusief optie voor nog een jaar. "Het wordt tot nu toe ieder seizoen leuker in Emmen. Met twee promoties binnen vier jaar en natuurlijk het kampioenschap in de Keuken Kampioen Divisie hebben we een hoop mooie dingen meegemaakt", laat hij weten via de clubkanalen.

Van Dorp kwam vorige zomer over van PSV, maar was tweede keus achter Heracles Almelo-huurling Michael Brouwer en keepte geen minuut. FC Emmen wil echter met hem de Eredivisie in en biedt ook Van Dorp een éénjarige verbintenis met een optie tot verlenging aan. "Ik heb het naar mijn zin hier in Emmen. Vorig seizoen heb ik weliswaar geen minuten kunnen maken in de Keuken Kampioen Divisie, maar wel veel geleerd. Ik wil me blijven ontwikkelen", reageert hij.