ED en VI: strijd om Souza (Mechelen) ontbrandt, naast PSV ook Ajax op de loer

ED en VI: strijd om Souza (Mechelen) ontbrandt, naast PSV ook Ajax op de loer

16-06-2022 15:34 Laatste update: 15:41
206

De strijd om KV Mechelen-middenvelder Vinicius Souza is losgebarsten. PSV was al langere tijd bezig met de Braziliaan, maar er zijn meer kapers op de kust.

Onder meer Ajax is ook geïnteresseerd, melden Voetbal International en het Eindhovens Dagblad. Daarnaast worden Fenerbahçe, Celtic en Club Brugge genoemd. Souza moet naar verluidt vijf à tien miljoen euro kosten, maar de gegadigden kunnen ook inzetten op een huurtransfer, net zoals KV Mechelen in het voorbije seizoen deed.

Wedden

Meer odds

De Kakkers huurden hem namelijk van Lommel SK, dat onderdeel is van de City Football Group. Bij de tweedeklasser staat Souza nog tot 2025 onder contract. PSV heeft connecties met het Manchester City-netwerk en lijkt via die weg al een andere Braziliaan te strikken: Atlético Mineiro-talent Savinho is via Manchester op weg naar Eindhoven.

Souza is bij PSV in beeld gekomen als mogelijke opvolger van Ibrahim Sangaré. Welke rol Ajax voor hem in gedachten heeft, zal nog moeten blijken. Souza speelde vorig seizoen 35 officiële wedstrijden namens KV Mechelen, scoorde daarin twee keer en gaf één assist, maar bewees vooral zijn waarde als spelverdeler.