ED: PSV houdt financieel verlies beperkt, Bruma gaat nog 4 miljoen opleveren

ED: PSV houdt financieel verlies beperkt, Bruma gaat nog 4 miljoen opleveren

16-06-2022 17:13
58

PSV trok in 2019 twaalf miljoen euro plus bonussen uit voor Bruma en gaat hem over een jaar verkopen aan Fenerbahçe. Zodra de Turken de verplichte koopoptie in de huurovereenkomst met PSV activeren, houden de Eindhovenaren circa vier miljoen euro over aan Bruma, meldt het Eindhovens Dagblad.

Fenerbahçe heeft donderdag de medische keuring van Bruma afgerond en de huurovereenkomst met PSV bevestigd. Dat deze een verplichte optie tot koop bevat, werd eerder deze week al duidelijk. Het tot 2024 doorlopende contract van Bruma wordt na dit seizoen afgekocht en dat zal PSV – inclusief bonussen – een bedrag van vier miljoen euro opleveren, bericht het ED.

Bruma kan bovendien van de loonlijst geschrapt worden. De international van Portugal was sinds zijn komst één van de grootverdieners in Eindhoven, maar heeft de hooggespannen verwachtingen nooit waar kunnen maken en werd al eens uitgeleend aan Olympiakos Piraeus. PSV heeft dan ook genoeg gezien, schrijft het ED. 'In Eindhoven was de hoop opgegeven dat hij als basisspeler de kwaliteit zou kunnen leveren die voor PSV benodigd is.'