Nummer 34 Lartey Sanniez: 'Appie bereidde zich voor, telefoontje kwam niet meer'

Nummer 34 Lartey Sanniez: 'Appie bereidde zich voor, telefoontje kwam niet meer'

16-06-2022 18:37
53

Terry Lartey Sanniez kwam na de promotie van NEC zonder club te zitten en is binnen één jaar al vertrokken bij het Sloveense NK Celje. De verdediger is echter vastbesloten om te blijven strijden voor een succesvolle voetbalcarrière, met het tragische lot van zijn oude Ajax-maatje Abdelhak Nouri in zijn achterhoofd.

De twee groeiden samen op bij Ajax en haalden allebei het beloftenteam in de Keuken Kampioen Divisie. In juli 2017 was Nouri met Ajax mee op trainingskamp in Oostenrijk en voor de wedstrijd tegen Werder Bremen had hij nog contact met Sanniez. "We wilden bellen, maar hadden weinig tijd omdat Appie zich aan het voorbereiden was. Toen heb ik dat bellen afgezegd, ik wilde dat hij zich zou focussen. Hij moest alles uit dat trainingskamp halen. Ik vond hem klaar voor het hoogste podium. Dat telefoontje kwam niet meer", vertelt de geëmotioneerde verdediger aan De Telegraaf.

Het vervolg is bekend: Nouri werd getroffen door blijvend hersenletsel en moet verzorgd worden door zijn familie. "Het was een vreselijke periode. Ik heb toen heel veel verdriet gezien bij zijn familie, met wie ik nog veel contact heb. Ik ga zoveel mogelijk op visite", aldus Sanniez, die het rugnummer 34 heeft 'overgenomen'. "Zo lang het mogelijk is zal ik dat blijven doen. Het is een eerbetoon aan een groot voetballer, maar vooral aan een vriend. Ik besef door Appie alleen maar hoeveel geluk ik heb."

Sanniez is daarom vastbesloten om zijn voetbalcarrière voort te zetten. Dat zal hij in elk geval niet in Slovenië doen. "Ik ga niet meer terug", klinkt het. "Ik ben nu transfervrij en kan zoeken naar een uitdaging die beter bij me past."