'Grapperhaus en Roemer in beeld om voorzitter Eredivisie-CV te worden'

'Grapperhaus en Roemer in beeld om voorzitter Eredivisie-CV te worden'

17-06-2022 08:45 Laatste update: 10:02
91

Ferd Grapperhaus en Emile Roemer zijn in beeld om rvc-voorzitter van de Eredivisie CV te worden. Dat meldt De Telegraaf vrijdag. Zowel Grapperhaus als Roemer heeft een politieke achtergrond.

De Eredivisie CV bestond uit zes personen, maar bestaat tegenwoordig uit drie man. Toon Gerbrands (PSV) en Robert Eenhoorn (AZ) zijn gestopt, net als de met hun club gedegradeerde Marco Bogers (VVV-Venlo) en Martin van Geel (Willem ll).

Alleen Thijs van Es (FC Utrecht), Manfred Laros (Sparta) en Wouter Gudde (FC Groningen) zitten er nog in. Zij gaan op zoek naar een kandidaat-voorzitter en daarbij zijn de namen van Grapperhaus en Roemer gevallen. Grapperhaus (een Ajax-fan) is voormalig minister van Justitie en Veiligheid en Roemer (een Feyenoord-fan) leidde de SP.

Volgens De Telegraaf is het noodzakelijk dat er een nieuwe rvc komt omdat de zogeheten NL League niet van de grond komt. Die competitie is een samensmelting van de belangenorganisaties van de Eredivisie, Eerste Divisie, Eredivisie Vrouwen en E-Divisie. Ajax en Feyenoord voelen nog altijd niets voor de NL League, omdat ze niet verplicht vijf procent van de Europese inkomsten en de buitenlandrechten af willen staan. Ze willen 'een groter deel van de taart en meer zeggenschap.' Eredivisie CV-directeur Jan de Jong hoopt Ajax en Feyenoord alsnog binnenboord te halen.