'Van Bommel en Overmars gaan niet werken met enfant terrible van Antwerp'

'Van Bommel en Overmars gaan niet werken met enfant terrible van Antwerp'

17-06-2022 11:31 Laatste update: 11:42
31

De rol van Didier Lamkel Zé bij Royal Antwerp FC is uitgespeeld. Volgens Belgische media hebben trainer Mark van Bommel en technisch directeur Marc Overmars de knoop doorgehakt.

Antwerp begint vrijdag aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen en Lamkel Zé schitterde door afwezigheid. Dat is volgens Het Nieuwsblad niet zonder reden: Van Bommel en Overmars hebben geen plannen met de 25-jarige aanvaller uit Kameroen, die mag vertrekken. Hij is niet meer welkom op De Bosuil.

Vorig seizoen was Lamkel Zé ondanks een contract tot medio 2023 al niet meer actief in België. Dunajska Streda (Slowakije), FK Khimki (Rusland) én FC Metz (Frankrijk) huurden hem. In totaal was hij zeven keer trefzeker in twintig wedstrijden.

Lamkel Zé vestigde de laatste jaren regelmatig de aandacht op zich met zijn gekke fratsen. In 2019 ging AZ naar de groepsfase van de Europa League, nadat de Antwerp-aanvaller rood kreeg voor het beklimmen van de tribunes na een goal. Bij het verlaten van het veld toonde hij zijn shirt aan het hele stadion. Later meldde hij zich in Anderlecht-tenue op de club om een transfer te forceren en maakte hij geregeld ruzie op het trainingsveld.