Ajax heeft keepersnieuws en verkoopt doelman Kotarski na uitleenbeurt definitief

Ajax heeft keepersnieuws en verkoopt doelman Kotarski na uitleenbeurt definitief

17-06-2022 14:07 Laatste update: 14:11
33

Dominik Kotarski en Ajax gaan definitief uit elkaar. De Kroatische doelman werd verhuurd aan HNK Gorica in zijn geboorteland en zal nu een permanente transfer maken, meldt Ajax vrijdagmiddag in een persbericht.

Kotarski speelt sinds begin 2018 bij Ajax en kwam zestig keer namens de Jong-ploeg uit in de Keuken Kampioen Divisie, maar heeft zijn debuut bij de hoofdmacht nooit kunnen maken. Hij zal zijn laatste contractjaar in Amsterdam niet uitdienen: Gorica neemt hem na de huurperiode definitief over. Ajax maakt geen melding van de transfersom die het van de Kroaten ontvangt.

Dat Kotarski na dit seizoen bij Ajax zou vertrekken, zat er al langer aan te komen. "De club heeft een koopoptie en die wordt waarschijnlijk gelicht", liet zaakwaarnemer Vincenzo Cavaliere in december weten aan VoetbalPrimeur. "Dominik doet het goed in Kroatië en is de eerste keeper van Kroatië O21."

Ajax heeft voor komend seizoen vooralsnog drie keepers over: Remko Pasveer, de momenteel geblesseerde Charlie Setford en Jay Gorter. Maarten Stekelenburg loopt uit zijn contract, Andre Onana is al transfervrij vertrokken en zal waarschijnlijk naar Internazionale verkassen, Przemyslaw Tyton heeft gekozen voor FC Twente.