Van Gaal verklapt: 'Janssen was jarig, maar moest ook naar de medische keuring'

Van Gaal verklapt: 'Janssen was jarig, maar moest ook naar de medische keuring'

17-06-2022 14:55
9

Vincent Janssen gaat spoedig zijn transfer naar Royal Antwerp FC afronden. Bondscoach Louis van Gaal – die hem verrassend weer bij het Nederlands elftal haalde – verklapt dat de spits uit Oss al medisch gekeurd is in Antwerpen.

Janssen maakte dinsdag tegen Wales zijn rentree bij het Nederlands elftal en vierde een dag later zijn 28ste verjaardag. Die dag werd opgefleurd met nóg een heuglijke gebeurtenis, verklapt Van Gaal. "Dat had hij al besloten. De volgende dag was hij jarig trouwens, maar moest hij ook naar de medische keuring", aldus de bondscoach in gesprek met ESPN, tijdens de landelijke schoolvoetbalfinale in Zeist.

De Eredivisie-topscorer van 2015/2016 bracht de voorbije drie seizoenen door in Mexico en was enigszins van de radar verdwenen. Van Gaal besloot hem echter weer op te roepen voor Oranje. "Misschien is Overmars (Marc, technisch directeur van Royal Antwerp, red.) op zijn naam gekomen, omdat wij hem hebben uitgenodigd. Dat weet ik allemaal niet, maar ik vind wel dat hij een hele goede interland heeft gespeeld."