Bedrijf Bjelland (ex-Twente) neemt app Guidetti over: 'Deal met Daramy van Ajax'

Bedrijf Bjelland (ex-Twente) neemt app Guidetti over: 'Deal met Daramy van Ajax'

17-06-2022 16:46
12

Opvallend nieuws uit Scandinavië: een bedrijf waarbij Andreas Bjelland (ex-FC Twente) betrokken is, heeft een app overgenomen waarbij John Guidetti (ex-Feyenoord) betrokken is. Het gaat om de populaire Zweedse app Just Football, die is verkocht aan het Deense InchByInch.

De app wil kinderen op een speelse manier kennis laten maken met voetbal, om ervoor te zorgen dat ze meer bewegen. Guidetti investeerde in het Zweedse project, maar nu gaan Bejlland en zijjn compagnons de verdere ontwikkeling voor hun rekening nemen. InchByInch gaat bovendien de samenwerking met bekende spelers aan. "We hebben ontzettend veel voetbalprofs in onze portefeuille die kinderen via tips en gesprekken willen ontwikkelen. Door deze twee apps te combineren, ontstaat een super app. Zo zitten we elkaar ook niet langer in de weg", laat Rasmus Bruun namens het bedrijf weten aan ELF Voetbal.

InchByInch wil zich ook op de Nederlandse markt richten. "Andreas Bjelland kenden jullie al. We hebben een deal gemaakt met Mohamed Daramy van Ajax en bezochten en spraken met hem in Kopenhagen. Jacob Rasmussen van Vitesse (de huurling keert wel terug naar Fiorentina, red.) is beschikbaar om kinderen tips en adviezen te geven. Het interview met hem is al klaar om aan de app toe te voegen. En Joachim Andersen is in Nederland natuurlijk bekend van zijn periode bij FC Twente."

De in Denemarken woonachtige Rafael van der Vaart moet de volgende grote vis worden. "Natuurlijk hopen we nog meer gebruikers aan boord te kunnen krijgen. Zo zijn we nu in gesprek met Rafael van der Vaart. Hij woont in Denemarken en is voor ons daardoor uiterst interessant." De interim-trainer van Esbjerg fB kwam Bjelland, inmiddels 33 jaar oud, tegen in de Deense tweede divisie. "Hij is nog steeds profvoetballer, net gepromoveerd met Lyngby BK naar de Deense Superliga en daardoor niet fysiek aanwezig achter een bureau op kantoor, maar hij is erg actief voor ons en een betrokken investeerder. Een droominvesteerder en een erg aardige man met een groot hart", besluit Bruun.