Groningen heeft beet: 'Geen geheim dat Ajax-spelers hier succesvol kunnen zijn'

Groningen heeft beet: 'Geen geheim dat Ajax-spelers hier succesvol kunnen zijn'

17-06-2022 17:10
32

Het hing al een tijdje in de lucht, maar Liam van Gelderen stapt van Ajax over naar FC Groningen. De rechtervleugelverdediger tekent voor vier jaar bij De Trots van het Noorden.

Van Gelderen beschikte in Amsterdam nog over een doorlopend contract tot medio 2023, waardoor Groningen een transfervergoeding overmaakt naar Ajax. Op de clubsite wordt geen bedrag genoemd. Het voorbije seizoen debuteerde Van Gelderen in de Eredivisie tegen NEC. Naast een tweede Eredivisie-wedstrijd tegen Vitesse speelde de rechtsback ook 58 keer in de Keuken Kampioen Divisie met Jong Ajax.

Wedden

Meer odds

"Er was behoorlijk wat concurrentie en belangstelling voor Liam. Wij volgen hem al langere tijd. Wij hebben Liam aangetrokken voor de rechtsbackpositie. Hij is een atletische jongen die snel is, een behoorlijke lengte heeft en ook aardig kan koppen. Kortom; een heel compleet profiel voor deze positie", reageert technisch directeur Mark-Jan Fledderus. 

"Het is geen geheim dat spelers die opgeleid zijn bij Ajax, bij ons succesvol kunnen zijn. Daar zijn inmiddels genoeg voorbeelden van. Wij hebben de verwachting dat Liam een grote kans maakt om zich goed te kunnen laten zien in Euroborg en hier te slagen. Hij is een speler met de potentie om zich op termijn te kunnen doorontwikkelen, maar Liam is nog jong en laten we dus bij het begin beginnen."