Nieuws uit Alkmaar: AZ strikt na De Wit volgende aanwinst voor de flanken

Nieuws uit Alkmaar: AZ strikt na De Wit volgende aanwinst voor de flanken

17-06-2022 17:34 Laatste update: 20-06-2022 14:08
94

AZ ververst zijn flanken en heeft zijn tweede nieuwkomer gepresenteerd. Na Mees de Wit komt ook Mayckel Lahdo de Alkmaarse gelederen versterken: de negentienjarige buitenspeler komt over van Hammarby en tekent voor vijf seizoenen.

Lahdo debuteerde in september pas op het hoogste Zweedse niveau, maar heeft zich bij Hammarby wel in de kijker gespeeld. De namen van Feyenoord, FC Groningen en sc Heerenveen zijn gevallen, maar AZ bleek het meest concreet en het meest doortastend. Met Lahdo wordt ingespeeld op het vertrek van Kamal Sowah (terug naar Club Brugge) en Zakaria Aboukhlal (op weg naar Toulouse), terwijl ook Jesper Karlsson na twee topseizoenen mogelijk een stap omhoog maakt.

AZ omschrijft Lahdo als een multifunctionele speler, die zowel op de rechter- als linkerflank, als ook in de spits kan fungeren. De negentienjarige aanvaller kijkt uit naar zijn eerste buitenlandse avontuur. "AZ is een mooie club. Ik houd van Nederland en het voetbal dat hier gespeeld wordt. Ik wil dit seizoen zoveel wedstrijden als mogelijk spelen en veel leren."

Ook technisch directeur Max Huiberts is blij met de komst van Lahdo. "Mayckel is vooral een rechterspits. Hij heeft ook wel op links gespeeld, maar speelt voornamelijk aan de rechterkant. Hij heeft veel snelheid, een goede dribbel en een goede individuele actie. Wij denken dat hij zich dusdanig vlot gaat ontwikkelen dat hij bij AZ snel zijn wedstrijden kan gaan spelen. Hij moet de concurrentie gaan opvoeren op die positie en daar loopt hij niet voor weg."

Meer versterkingen
AZ begint aanstaande maandag aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Huiberts laat doorschemeren dat de selectie nog niet compleet is. "We zijn zeker nog niet klaar. We gaan ons gericht versterken en daar zijn we nog volop mee bezig."