Driessen bespreekt drie Ajax-dossiers: 'Bergwijn krijg je niet onder 30 miljoen'

Driessen bespreekt drie Ajax-dossiers: 'Bergwijn krijg je niet onder 30 miljoen'

17-06-2022 20:39
134

Ajax maakt tot dusver niet veel vorderingen op de transfermarkt. De Amsterdammers hadden de namen van Brian Brobbey, Owen Wijndal en Steven Bergwijn omcirkeld, maar de komst van het drietal is nog niet dichterbij gekomen: Valentijn Driessen, chef voetbal van De Telegraaf, bespreekt de drie dossiers.

Brobbey verhuisde vorige zomer transfervrij naar RB Leipzig en keerde in januari op huurbasis terug. Nu is het de vraag of Ajax een nieuwe huurdeal of een definitieve transfer af kan dwingen. "Volgens mij is de vraagprijs achttien miljoen euro, vind ik heel veel geld voor een speler die je voor niks hebt laten weggaan. Is wel iemand die groeipotentie heeft en het geld ook weer op kan leveren. Dat is dan een keus die je moet maken", aldus Driessen in de Kick-Off Voetbalpodcast.

De kans op een transfer van Wijndal, die een clausule van tien miljoen euro in zijn AZ-contract zou hebben, lijkt nog kleiner. "Daar voel je aan alles dat Ajax niet wil. Het salaris is bekend, de transfersom is bekend, alles is bekend. Ajax heeft het geld liggen, dus als Ajax morgen AZ belt: oké, wij doen het, dan is het gebeurd. Maar ze blijven maar twijfelen, twijfelen, dus hij is absoluut niet eerste keus."

Ajax hikt al enige tijd aan tegen de transfersom die Tottenham Hotspur voor Bergwijn wil incasseren. In de tussentijd heeft de Oranje-international zichzelf in de kijker gespeeld met een paar sterke interlands namens het Nederlands elftal. "Zolang je blijft treuzelen, gaat die transfersom natuurlijk omhoog. Er wordt nu gezegd: 25 miljoen. Maar dat komt niet van Spurs, dat bedrag. Waarom zou Spurs hem verkopen, terwijl ze weten dat ze een goudmijn in handen hebben? Die waarschijnlijk ook naar het WK gaat, die gaat spelen op het WK, die een enorm goede ontwikkeling doormaakt bij het Nederlands elftal. Als hij dat kan doorzetten bij Spurs, wordt hij misschien wel basisspeler. Dus dat is een jongen, die je volgens mij niet onder de dertig miljoen krijgt."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie