ED en VI: PSV breidt spitsenjacht uit en komt uit bij Red Bull Salzburg

ED en VI: PSV breidt spitsenjacht uit en komt uit bij Red Bull Salzburg

17-06-2022 21:13
70

PSV heeft naast Luuk de Jong en Wilfried Gnonto een volgende spits op zijn scoutingslijstje gezet. Roko Simic van Red Bull Salzburg heeft zich in de Eindhovense kijker gespeeld.

Dat melden Voetbal International en het Eindhovens Dagblad vrijdagavond. Red Bull Salzburg haalde de achttienjarige Simic afgelopen zomer voor vier miljoen euro binnen en stalde hem direct bij partnerclub FC Liefering. Daar maakte hij indruk met 24 treffers in competitie- en Youth League-verband.

Daarmee heeft hij dus de interesse van PSV gewekt, maar Simic moet minstens vijf miljoen euro kosten, klinkt het. Daarnaast is het nog maar de vraag of Salzburg hem meteen wil verkopen of dat men de spits in de eigen hoofdmacht in wil zetten.

Terwijl de eerste training onder Ruud van Nistelrooy dichterbij komt, is PSV naarstig op zoek naar spitsen. De club heeft al afscheid genomen van Eran Zahavi en zag Carlos Vinícius en Yorbe Vertessen in de slotfase van het vorige seizoen in de lappenmand belanden. Maximiliano Romero is boven op weg naar Racing Club in zijn geboorteland Argentinië.