Driessen: Ajax en Feyenoord hopen op Ferd Grapperhaus of Emile Roemer

Driessen: Ajax en Feyenoord hopen op Ferd Grapperhaus of Emile Roemer

17-06-2022 22:10 Laatste update: 22:40
43

Oud-minister Ferd Grapperhaus (foto) en voormalig SP-lijsttrekker Emile Roemer zijn in beeld als commissaris van de belangenvereniging Eredivisie CV. Het zou Ajax en Feyenoord niet slecht uitkomen als één van de twee wordt aangesteld, stelt Valentijn Driessen.

Grapperhaus is supporter van Ajax, Roemer is fan van Feyenoord. Volgens Driessen hopen die twee clubs hun positie in de ECV te versterken. "Dat zijn de twee clubs die tegen de NL League (een nieuw op te richten overkoepelende organisatie van de clubs, buiten de KNVB om, red.) zijn. Die zijn best bang dat zij worden uitgespeeld. En als je daar dan een onafhankelijke voorzitter neerzet, zonder achtergrond bij één van deze twee clubs…", aldus de chef voetbal van De Telegraaf in de Kick-Off Voetbalpodcast.

Als Grapperhaus of Roemer naar voren wordt geschoven, zou het dus een ander verhaal zijn. "Deze twee clubs verdienen natuurlijk het geld in Europa, verdienen de punten in Europa. En een gedeelte van het geld wordt dan weer afgestaan aan de kleine clubs. Ik kan me voorstellen dat Ajax en Feyenoord blij zijn met één van deze twee als 'onafhankelijke' voorzitter van de ECV."