Balotelli als voorbeeld: 'Ook hij heeft zichzelf teruggevonden in Turkije'

Balotelli als voorbeeld: 'Ook hij heeft zichzelf teruggevonden in Turkije'

18-06-2022 14:07 Laatste update: 14:22
21

Ersin Kursunlu, scout bij PSV, heeft er vertrouwen in dat Bruma bij Fenerbahce wél slaagt. De Portugees speelde sinds 2019 in Nederland, maar wist nooit echt te overtuigen. Kursunlu legt de vinger op de zere plek.

PSV betaalde drie jaar geleden twaalf miljoen euro om Bruma los te weken bij RB Leipzig. "De verwachtingen waren hooggespannen toen Bruma naar PSV kwam", zegt Kursunlu in gesprek met het Sabah. "Het was moeilijk voor hem om te wennen aan de snelheid bij PSV. Hij is snel, wendbaar en atletisch. Dit soort type spelers rendeert over het algemeen beter in de Turkse competitie dan in de Eredivisie."

De scout verwacht dat Bruma bij Fenerbahce beter tot zijn recht komt en trekt de vergelijking met Mario Balotelli, die is opgeleefd in de Süper Lig. "Hij speelt nu bij Adana Demirspor. Ook hij heeft zichzelf teruggevonden in de Süper Lig", aldus Kursunlu. Bruma speelde in het verleden ook al in de Turkse competitie, voor Galatasaray en Gaziantepspor. "Bruma heeft eerder uitgeblonken in Turkije. Voor spelers als Bruma is de Turkse competitie geschikter."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie