Bosvelt gered door vriendin na hartinfarct: 'Zo blij dat zij doortastender is'

Bosvelt gered door vriendin na hartinfarct: 'Zo blij dat zij doortastender is'

18-06-2022 18:45 Laatste update: 19:49
32

Paul Bosvelt werd in de zomer van 2021 getroffen door een hartinfarct. De technisch directeur van Go Ahead Eagles en oud-speler van Feyenoord belandde in het ziekenhuis en zag slechts vier dagen later hoe Christian Eriksen tijdens het EK een hartstilstand kreeg.

"Alsof er een vrachtwagen met één band op je borst is geparkeerd", omschrijft Bosvelt in het Algemeen Dagblad de pijn die hij voelde. Hij moest gedotterd worden en kreeg een stent. "Nee, dat was niet fijn. Ik zou eigenlijk de kinderen naar school brengen, maar kreeg die ochtend ineens zoveel last en begon zo te zweten, dat mijn vriendin direct zei: dit is niet goed. Zij heeft toen meteen de ambulance gebeld."

"Toen had ik wel door dat het om mijn hart ging. Al was het niet zo dat ik me zorgen maakte. Of angstig was", vervolgt Bosvelt, die wist dat hij in goede handen was. "Na het plaatsen van een stent was het verholpen."

Bosvelt mocht een dag na de operatie alweer naar huis. Hij zat op 12 juni dan ook voor de tv, toen Eriksen in elkaar zakte. "Je schrikt natuurlijk, omdat het vreselijk is wat je ziet. Al die paniek, al die spelers die er huilend omheen staan." De 24-voudig Oranje-international dacht ook terug aan Marc-Vivien Foé, die in 2003 overleed tijdens een wedstrijd van Kameroen. "Hij zou in Engeland mijn ploeggenoot zijn geweest", doelt hij op Manchester City.

Volgens Bosvelt is snel ingrijpen cruciaal. Hij denkt dat zijn vriendin 'zonder meer' zijn leven heeft gered. "Ik ben zo blij dat zij een stuk doortastender is dan ik. Ik heb meer zoiets van: ach, dat komt wel goed."