Go Ahead haalt weer Spaanse speler in huis: 'Ik maakte mijn debuut tegen Barça'

Go Ahead haalt weer Spaanse speler in huis: 'Ik maakte mijn debuut tegen Barça'

18-06-2022 19:05
15

Go Ahead Eagles heeft zich ook voor komend seizoen verzekerd van een vleugje Spaans in de selectie. José Fontán komt op huurbasis over van Celta de Vigo, maken de Deventenaren zaterdag bekend.

De 22-jarige verdediger treedt in de voetsporen van landgenoten Iñigo Córdoba en Marc Cardona, die afgelopen seizoen vaste waardes waren in De Adelaarshorst. "Omdat ik in Spanje het Nederlandse voetbal volgde, heb ik vorig seizoen al meerdere wedstrijden van Go Ahead Eagles op televisie gezien. Ik houd van de speelwijze van de club en de atmosfeer in het stadion", laat hij weten.

Fontán, die in de jeugd een defensief duo vormde met tweelingbroer Javi, denkt dat de manier van spelen in de Eredivisie goed bij zijn kwaliteiten past. "Ik ben een centrale verdediger die graag veel aan de bal komt. Celta de Vigo is een club waar al vanaf de jeugdopleiding heel erg op positiespel en balbezit wordt gehamerd."

Fontán deed bovendien al ervaring op in La Liga. In de voorbije twee seizoenen speelde hij 23 competitieduels. "In het seizoen 2020/2021 maakte ik mijn officiële debuut voor Celta de Vigo, thuis tegen FC Barcelona. Gedurende dat seizoen mocht ik ook een aantal wedstrijden op rij in de basis starten, maar aan het begin van het afgelopen seizoen kregen we echter een nieuwe trainer. Hij gaf helaas de voorkeur aan een ervaren speler op mijn positie."

De 1.82 meter lange linkspoot won overigens geen advies in bij Córdoba en Cardona. "Nee, ik heb Marc en Iñigo vooraf niet om advies gevraagd. Wel heb ik met Renato Tapia, mijn ploeggenoot bij Celta de Vigo, gesproken over Go Ahead Eagles. Hij was positief over de Nederlandse competitie en over René Hake, met wie hij eerder heeft samengewerkt."