Tien schalen voor ex-doelman Verhoeven: 'Ik zie er niet uit als normale prof'

Tien schalen voor ex-doelman Verhoeven: 'Ik zie er niet uit als normale prof'

18 juni - 20:16
25

Jeroen Verhoeven zal voor altijd bekend staan als de 'pizzakeeper', maar heeft daar geen problemen mee. De oud-doelman van onder meer FC Volendam, Ajax en FC Utrecht is juist trots op zijn carrière, vertelt hij aan de Ajax-site.

Verhoeven stroomde op relatief late leeftijd in de Ajax-opleiding in en haalde uiteindelijk buiten Amsterdam het profvoetbal. Hij groeide al snel uit tot cultfiguur. "Ik zie er niet uit als een normale profvoetballer, ik ben twee meter en dik honderd kilo. Dan weet je dat je opvalt. Er zijn ook jarenlang ludieke acties geweest rondom mij. Bij FC Utrecht was het ook dat ze de eerste keeper niet kenden, maar de tweede keeper wel", blikt hij terug.

In 2009 keerde hij terug bij Ajax en uiteindelijk werd hij nog twee keer landskampioen met de Amsterdammers. Het waren niet de enige titels die Verhoeven gepakt heeft. "Bij BFC (zijn oude amateurclub in Bussum, red.) in de C1 werd ik kampioen; toen ging ik naar Ajax en werd ik met de B2 kampioen; Ajax B1 kampioen; A2 kampioen; A1 kampioen. Toen ging ik naar RKC en werd ik met RKC 2 kampioen; na RKC ben ik nog kampioen geworden met FC Volendam; vervolgens ging ik naar Ajax waar ik ook nog twee keer een titel heb gevierd; uiteindelijk heb ik nog bij De Dijk gevoetbald waar ik ook nog kampioen werd", somt hij op. "Er zijn weinig schalen die ik niet in mijn handen heb gehad."

In zijn tweede Ajax-periode keek Verhoeven met bewondering naar collega's Maarten Stekelenburg en Kenneth Vermeer. "Op een goede dag kon ik goed meekomen met Maarten Stekelenburg en Kenneth Vermeer, maar hadden zij een goede dag, dan was het: goed geprobeerd, jochie. De volgende stap kon ik niet maken, maar ik heb er wel van genoten." Stekelenburg keept op zijn 39ste nog steeds en werd vorig seizoen kampioen met Ajax. "Heel knap dat je op die leeftijd nog zo fit bent. Ik merkte bij De Dijk (in 2017, red.) dat het van de een op andere dag klaar was. Ik kon gewoon ineens mijn arm niet meer optillen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s