'Timber zegt United af na advies Van Gaal, Ajax probeert meteen te profiteren'

'Timber zegt United af na advies Van Gaal, Ajax probeert meteen te profiteren'

19-06-2022 11:14
146

Bondscoach Louis van Gaal speelt een grote rol in de keuze van Jurriën Timber om bij Ajax te blijven. De net 21-jaar geworden verdediger stond hoog op het wensenlijstje van Manchester United, maar hij ziet definitief af van een transfer naar Old Trafford.

Volgens Marcel van der Kraan, chef sport van De Telegraaf, is een deal helemaal van de baan. "De speler was er klaar voor om te komen. Zijn agenten waren in Londen om te praten met Manchester United. Ze hadden heel goede gesprekken en geld was nooit een probleem", zegt Van der Kraan tegen Sky Sports.

Manchester United hield echter geen rekening met Van Gaal, die Timber waarschuwde dat een transfer naar de Premier League-grootmacht ongunstig zou kunnen zijn voor zijn kansen op een basisplek in Oranje tijdens het WK. "Voor Jurriën Timber, een typische Ajax- én Erik ten Hag-speler, was dat een teleurstelling. Maar met Maguire en Varane heeft United natuurlijk geweldige verdedigers, hij zou daar - op zijn leeftijd - niet elke week spelen."

"Ten Hag wilde hem langzaam laten wennen aan het team en hem op de juiste momenten laten spelen", vervolgt Van der Kraan. "Timber zei: baas, ik kan niet met je mee naar United, want mijn plek in het Nederlands elftal is belangrijker." Volgens de verslaggever probeert Ajax meteen munt te slaan uit het besluit van de verdediger: de Nederlandse kampioen deed hem een nieuw contractvoorstel. De gesprekken lopen sinds zaterdagavond.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie