FC Twente hoopt op jawoord Brenet, nieuwe Vlap-deal toch niet helemaal uitgesloten

FC Twente hoopt op jawoord Brenet, nieuwe Vlap-deal toch niet helemaal uitgesloten

19-06-2022 15:40
38

Joshua Brenet kan naar Feyenoord en PSV, maar ook een langer verblijf bij FC Twente niet uitgesloten. Technisch directeur Jan Streuer hoopt dat de rechtsback zijn handtekening gaat zetten. 

"Ze hebben al vaker uitgesproken dat ze me graag willen behouden", vertelde Brenet deze week al aan VoetbalPrimeur. "Ik ben weer de speler geworden die ik eigenlijk was, kun je zeggen. Natuurlijk is FC Twente gewoon een optie, anders zou ik ook niet hier zijn aangesloten."

Streuer vertelt voor de camera van 1Twente dat Brenet een voor Twente-begrippen goede aanbieding gekregen heeft. "Hij weet wat hij kan verdienen, wij vinden het een goede aanbieding, voor onze begrippen. Hij kan bij PSV meer verdienen dan bij ons", vertelt Streuer. "Voor hem is het belangrijk dat hij gaat spelen. Hij wil in aanmerking komen voor het Nederlands elftal, dan moet je spelen. Het is moeilijk om te zeggen wat het gaat worden."

Limnios en Vlap
Streuer hoopte ook Dimitrios Limnios langer binnenboord te houden. De aanvaller werd al gehuurd van 1. FC Köln. "Limnios had ik er graag bijgehouden, maar 1. FC Köln wilde meer voor hem hebben. Hij heeft een kruisbandblessure opgelopen, het had ook gekund dat we hem al hadden vastgelegd. Dat is heel vervelend voor de speler."

En Streuer hoopt ergens ook nog op Michel Vlap. "Vlap moet terug naar Anderlecht. Er komt een nieuwe trainer, ze kijken eerst of hij kans maakt om te spelen. Je kunt erop wachten, maar of we tijd hebben is een tweede. Je weet dat nooit. Hij wil hier heel graag spelen en wij willen hem graag houden, maar we kunnen niet wachten tot bijvoorbeeld halverwege augustus."