Telegraaf: Ajax bereikt mondeling akkoord, verbeterd contract tot medio 2026

Telegraaf: Ajax bereikt mondeling akkoord, verbeterd contract tot medio 2026

20-06-2022 07:28
44

Naci Ünüvar blijft speler van Ajax. De Amsterdamse club gaat het contract van de negentienjarige aanvaller openbreken, opwaarderen en verlengen.

Ajax heeft een mondeling akkoord bereikt met Ünüvar over een contract tot de zomer van 2026, bevestigen bronnen binnen de club aan De Telegraaf. Zijn zaakwaarnemer Mohammed Salem wil nog geen commentaar geven op het nieuws. De huidige verbintenis van Ünüvar, één van de grote talenten uit de jeugdopleiding, loopt over een jaar af.

De contractverlenging van Ünüvar stond volgens De Telegraaf 'hoog op het prioriteitenlijstje' van Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar, die een transfervrij vertrek in 2023 moesten voorkomen. Afgelopen seizoen vestigde Ünüvar een Jong Ajax-record door zestien keer te scoren en twaalf assists te geven in de Keuken Kampioen Divisie.

De aanvaller draagt al elf jaar het shirt van Ajax. Hij maakte tweeënhalf jaar geleden zijn debuut in de hoofdmacht tijdens een bekerwedstrijd tegen Spakenburg en scoorde toen meteen. Ünüvar wacht nog op zijn eerste Eredivisie-optreden.