'Van Gaal kiest normaal voor Brobbey, maar Janssen kan zomaar mee naar WK'

'Van Gaal kiest normaal voor Brobbey, maar Janssen kan zomaar mee naar WK'

20-06-2022 08:27 Laatste update: 08:28
51

Vincent Janssen op het WK met Oranje: Youri Mulder ziet het wel gebeuren. De 28-jarige spits tekende afgelopen weekend bij Royal Antwerp FC.

Janssen trouwde als speler van CF Monterrey in de Verenigde Staten, meldde zich vervolgens na een afwezigheid van vijf jaar bij het Nederlands elftal, speelde goed tegen Wales en besloot zaterdag een turbulente periode met zijn overstap naar Antwerp. "De rol van Overmars en Van Bommel is ongetwijfeld groot geweest. Voor Janssen is het een uitgelezen mogelijkheid om zijn carrière in Europa weer te herlanceren", reageert Mulder tegenover Sporza.

Volgens de voormalige spits doet Janssen met zijn Antwerp-transfer ook goede zaken met oog op het Nederlands elftal. "Voor zijn WK-selectie is het alvast goed dat hij nu terug wat meer in het zicht speelt, want zoveel spitsen hebben we niet bij Oranje", weet Mulder. "Al zal Van Gaal normaal gezien Ajax-spits Brobbey verkiezen boven Janssen. Maar je weet het nooit. Als hij goed begint bij Antwerp, dan zou het zomaar kunnen dat hij meegaat naar het WK."