Heerenveen en clubicoon uit elkaar: Ik was boos, van mij hoefde het niet meer

Heerenveen en clubicoon uit elkaar: "Ik was boos, van mij hoefde het niet meer"

20-06-2022 13:57
59

Jeffrey Talan en sc Heerenveen zijn na dertig jaar uit elkaar. De manier waarop hij naar buiten is gewerkt, zit de vijftigjarige assistent-trainer niet lekker.

Talan kreeg in mei van technisch directeur Ferry de Haan te horen dat er bij het eerste elftal geen plek meer voor hem was. "Ik kon transitiecoach worden binnen de jeugdopleiding. Oké, dat had ik niet verwacht", vertelt de achtvoudig Oranje-international in een uitgebreid interview met de Leeuwarder Courant. "Ik heb een halfuurtje nagedacht en ben vervolgens teruggegaan naar zijn kantoor. Ik was boos, van mij hoefde het niet meer."

De Haan had hem véél beter en sneller moeten informeren, vindt Talan. "Nu waren veel posities bij andere clubs al ingevuld. Veel mensen vroegen de voorbije weken waarom ik nog steeds geen duidelijkheid had gekregen, of waarom ik zelf niet bij Ferry naar binnen stapte. Daar kwam mijn boosheid ook vandaan, denk ik. Opgekropte frustratie."

Heerenveen haalde met Kees van Wonderen een nieuwe hoofdtrainer in huis en hij nam een eigen assistent - Paul Simonis - mee naar Friesland. Talan begrijpt dat. "Alleen heeft Ferry altijd tegen ons gezegd dat de komst van Simonis niet aan de orde was. Dan geloof je dat. Tot ik Simonis tegenkwam op een trainersbijeenkomst in Zeist, waar hij vertelde dat hij wel degelijk naar Heerenveen gaat. Vanaf dat moment stelde ik mezelf de vraag: wil ik hier zélf nog wel blijven?"