Fortuna dicht bij komst mythische Siovas: 'Hij speelde nog maar op 60 procent'

Fortuna dicht bij komst mythische Siovas: 'Hij speelde nog maar op 60 procent'

20-06-2022 15:25
17

Fortuna Sittard is dicht bij een nieuwe overeenkomst met Dimitrios Siovas. Dat bevestigt technisch manager Sjoerd Ars aan Voetbal International. De 33-jarige Griek verwierf het afgelopen half jaar een mytische status bij de Limburgers.

Siovas wist Fortuna op halve kracht voor de Eredivisie te behouden. Met de ervaren mandekker op het veld incasseerde de ploeg van trainer Sjors Ultee gemiddeld één doelpunt per wedstrijd, voor zijn komst waren dat er nog drie. Ultee dacht na de laatste wedstrijd van het seizoen nog dat hij Siovas nooit meer terug zou zien. "Maar ik zal hem nooit vergeten", voegde hij eraan toe.

Wedden

Meer odds

De Limburger meldde vorige week al dat Siovas mogelijk toch terugkeert bij Fortuna. Ars vertelt aan VI dat hij een akkoord nadert met de twintigvoudig international. "Hij wil graag, wij willen graag. We hebben er alles aan gedaan om hem te overtuigen. Ik ben voor een gesprek naar Griekenland gevlogen, om te laten zien hoe graag we met hem doorwillen. Er is interesse van andere clubs, maar het ziet er positief uit voor ons."

Fortuna heeft hoge verwachtingen. "Afgelopen seizoen was Dimitrios al belangrijk voor ons, terwijl we nog steeds het idee hebben dat hij maar op zestig procent speelde. Zegt-ie zelf ook, trouwens. Als we hem echt goed fit kunnen krijgen, zal hij echt van grote waarde worden voor ons elftal."