Van Nistelrooy had 'topgesprek' met Gakpo: 'Hij weet wat PSV te bieden heeft'

Van Nistelrooy had 'topgesprek' met Gakpo: 'Hij weet wat PSV te bieden heeft'

20 juni - 15:44 Laatste update: 16:00
96

Ruud van Nistelrooy leidt maandag zijn eerste training als coach van PSV. De voormalig topspits heeft zin om aan de slag te gaan en spreekt lovend over zijn voorganger Roger Schmidt.

"Jaren geleden kwam ik als speler voor het eerst op De Herdgang om te beginnen aan een droom. Vandaag ben ik op dezelfde plek om te beginnen aan een nieuwe fase in mijn carrière", zegt Van Nistelrooy tegen PSV TV. Hij is te spreken over de erfenis van Schmidt. "Ik vind dat de bekerwinst, die finale tegen Ajax, iets is om op door te gaan. De passie en de strijdlust die op de mat werd gelegd en de manier waarop de supporters achter de ploeg stonden, deden iets met me."

"Ik neem het mee naar dit seizoen", vervolgt Van Nistelrooy. "Dat vind ik wel van Roger, dat is een fantastisch moment geweest. Hij heeft doorgebouwd in de prijzenkast van PSV. Dat laat hij na. Het is aan ons om dat stokje over te nemen, door te bouwen en PSV verder te brengen." Daarvoor hamert de zeventigvoudig international op een combinatie van 'mentaliteit en professionaliteit'. "Het is de Brabantse mentaliteit. Hard werken en normaal doen, maar daarmee grote hoogtes bereiken. Daar zet ik, met de groep die we hebben en de spelers die misschien nog gaan komen, vol op in."

PSV eindigde het afgelopen seizoen als tweede in de Eredivisie, achter Ajax. Daardoor moeten de Eindhovenaren zich via de voorrondes zien te plaatsen voor de groepsfase van de Champions League. Het betekent dat Van Nistelrooy zijn ploeg al snel op orde moet hebben. "Ik neem het zoals het komt. Je moet je niet druk maken over de dingen die je niet in de hand hebt. We willen de Champions League in en daar gaan we alles aan doen."

Tijdens de eerste training waren 25 spelers aanwezig. De internationals, onder wie Cody Gakpo, ontbrak nog. Van Nistelrooy hoopt de aanvaller te behouden. "Hij weet wat PSV te bieden heeft, hoe ik wil spelen en wat zijn rol daarin kan zijn. Het was een topgesprek en zolang er niks speelt ga ik ervan uit dat hij blijft."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie