Van Nistelrooy ziet nieuw beleid bij PSV: 'Anders had ik hier niet gezeten'

Van Nistelrooy ziet nieuw beleid bij PSV: 'Anders had ik hier niet gezeten'

20 June - 17:42
87

Ruud van Nistelrooy vindt dat er een frisse wind waait bij PSV. Voor de oud-international was de terugkeer van Marcel Brands de voornaamste reden om toch als hoofdtrainer aan de slag te gaan in het Philips Stadion.

Van Nistelrooy vertelde in eerste instantie dat hij niet de opvolger van Roger Schmidt zou worden, maar veranderde later van gedachten. "Er veranderde uiteindelijk wat in de organisatie. Er is een nieuw project gestart. Daar mag ik hoofdtrainer van zijn, maar het is ook gestart met Marcel Brands. Die kwam eigenlijk als een duveltje uit een doosje. Ik ben met Marcel en de rest van de directie in gesprek gegaan, en zeker ook met John de Jong natuurlijk. Toen kwamen de kaarten wel anders te liggen. Ik kreeg het gevoel dat ik onderdeel wil uitmaken van deze nieuwe start."

"Op het moment dat er een nieuwe algemeen directeur komt weet je dat er een andere koers gevaren kan worden", vervolgt Van Nistelrooy. "Het is niet zo dat alles ondersteboven wordt gehaald, maar ik vind wel dat er andere accenten zijn gezet. Naar mij toe en binnen de club. Daar wil ik zeer graag deel van uitmaken. Dat is het grootste kantelpunt geweest. Niets dan goed over Toon Gerbrands, maar de eerlijkheid gebied te zeggen dat dat zich heeft afgespeeld."

Van Nistelrooy bevestigt dat hij zonder de wijzigingen in de directie en het beleid niet was ingestapt. "Dat klopt, zonder de wijzigingen binnen de organisatie had ik hier niet gezeten. Ik vind dat Gerbrands fantastisch werk heeft geleverd, honderd procent. Maar ik heb gemerkt dat er een nieuw elan kwam."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s