Er was interesse van Barcelona, maar ik wilde alleen naar Real Madrid

"Er was interesse van Barcelona, maar ik wilde alleen naar Real Madrid"

20 June - 18:26
42

Antonio Rüdiger is maandag gepresenteerd bij Real Madrid. De Duitse international stelt dat hij de Koninklijke verkoos boven aartsrivaal FC Barcelona.

Rüdiger liep uit zijn contract bij Chelsea en had over belangstelling niet te klagen. "Er was interesse van Barcelona, maar ik liet mijn zaakwaarnemer al snel weten dat ik alleen naar Real wilde", zegt de 29-jarige verdediger, geciteerd door onder meer Marca. "Ik kijk ernaar uit om voortaan zelf in El Clásico te spelen en niet voor de tv te zitten. Het is de grootste wedstrijd die er is."

Rüdiger heeft een contract getekend tot medio 2026 in de Spaanse hoofdstad. Hij geef toe dat hij al langer contact had met trainer Carlo Ancelotti. "Ze namen in september vorig jaar voor het eerst contact op. De tweede keer was in april, toen sprak ik met Ancelotti. Het was op dat moment dat ik besloot dat ik voor Real Madrid wilde spelen. Toen ze de Champions League-finale speelden, wist ik het dus al. Ik heb gejuicht voor Real. Ze waren geweldig in de Champions League."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s