'Maak het niet te zwaar: Ruud hoeft niet de oorlog in Oekraïne op te lossen'

'Maak het niet te zwaar: Ruud hoeft niet de oorlog in Oekraïne op te lossen'

20 June - 23:13
42

Guus Hiddink gaat de eerste klus als hoofdtrainer van Ruud van Nistelrooy met bovengemiddelde interesse volgen. De voormalig coach blijft betrokken bij PSV in een adviserende rol, maar zal niet op de voorgrond treden. 

Van Nistelrooy begon maandag aan zijn nieuwe klus op De Herdgang. "Gewoon goed van Ruud om er nu in te stappen, je moet een keer beginnen", wordt Hiddink geciteerd door het Algemeen Dagblad. "De afgelopen jaren heeft hij een goede ondergrond gelegd. Vergis je niet: Ruud is al een jaar of negen bezig. Hij heeft het stapje voor stapje opgebouwd. Ik ken hem als een slimme man die niet bang is om beslissingen te nemen."

Hiddink en Van Nistelrooy werkten in 2014 en 2015 ook al samen, destijds als bondscoach en assistent bij het Nederlands elftal. "Natuurlijk komt er veel op hem af, hij begint in een atypisch seizoen, met tussendoor in november en december een WK in Qatar. Maar maak het ook weer niet te zwaar: je hoeft als voetbaltrainer ook weer niet de oorlog in Oekraïne op te lossen", aldus Hiddink. "Iemand als Fred Rutten is ook waardevol in zijn staf. Fred is nooit iemand van het ellebogenwerk geweest, die aast niet zelf op de baan van Ruud. Een loyale vent als assistent, prima."

Zelf liet Van Nistelrooy al doorschemeren dat hij blij is met de samenstelling van het huidige beleid. Behalve Rutten is ook Marcel Brands teruggekeerd bij PSV. Brands fungeert als algemeen directeur en neemt het stokje over van de vertrokken Toon Gerbrands. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s