Speciaal Gravenberch-vliegtuig van Bayern: Op de vleugels zag je '14' staan

Speciaal Gravenberch-vliegtuig van Bayern: "Op de vleugels zag je '14' staan"

21-06-2022 09:00 Laatste update: 09:26
44

Ryan Gravenberch schoof maandagavond aan bij de RTL4-talkshow Humberto. De middenvelder vertelt over zijn toptransfer naar Bayern München, zijn absentie bij het Nederlands elftal en zijn herinneringen aan Ajax.

Dat Gravenberch deze zomer zou vertrekken bij jeugdliefde Ajax, was al langer duidelijk. Bayern heeft grote plannen met hem en zorgde zelfs voor een speciaal vliegtuig. "Ik kwam binnen en ik had het nog niet gelijk door. Maar op de vleugels zag je '14' staan. Toen kwam ik binnen en zag ik een plaatje van Johan Cruijff, toen wist ik wel gelijk: ah ja, daarom…"

Gravenberch kan zich bij Bayern bovendien in de kijker spelen bij het Nederlands elftal, nadat bondscoach Louis van Gaal hem links liet liggen voor de laatste zes interlands. "Of Van Gaal me een opdracht heeft gegeven? Ja, wat ik daarna (na de interlandperiode in maart, red.) heb gedaan eigenlijk." De middenvelder kwam zijn vormdip bij Ajax namelijk te boven, was nadrukkelijker aanwezig en onderscheidde zich ook met doelpunten. "Of ik vond dat Van Gaal gelijk had? Niet helemaal. Misschien voor de winterstop wel, maar na de winterstop vond ik dat ik het best wel goed heb gedaan."

De middenvelder moet wel afscheid nemen van Ajax, de club waar hij in de F-jeugd al samenspeelde met Kenneth Taylor en Brian Brobbey. "Gewoon een warme club, iedereen is eigenlijk wel met elkaar, van het team tot de fysio's tot aan de mensen die achter de bar werken. Dat ga ik wel echt missen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie