Heerenveen plukt tweede zomeraanwinst transfervrij weg bij degradant Willem II

Heerenveen plukt tweede zomeraanwinst transfervrij weg bij degradant Willem II

21 juni - 10:35
58

Mats Köhlert verruilt Willem II voor sc Heerenveen. De 24-jarige Duitser liep uit zijn contract in Tilburg en kost dus geen transfersom. De Friese club heeft hem voor drie seizoenen gecontracteerd.

Köhlert is na Andries Noppert de tweede zomerversterking van Heerenveen. Sinds 2019 stond hij onder contract bij Willem II, waar hij tot 98 officiële wedstrijden kwam. Daarin was de vleugelaanvaller goed voor negen doelpunten en evenveel assists.

"We zijn heel blij dat we Mats kunnen presenteren als nieuwste aanwinst", reageert technisch manager Ferry de Haan op de clubsite. "Met hem halen we een veelzijdige en dynamische speler in huis die op meerdere posities goed uit de voeten kan. Mats is uit het juiste hout gesneden en beschikt over de kwaliteit en mentaliteit die passen bij sc Heerenveen."

Köhlert gaat in Heerenveen met rugnummer 7 spelen. Hij zegt Willem II met pijn in het hart te verlaten. 'Tilburg, Willem II, ik kan niet onder woorden brengen wat de laatste drie jaar bij deze club voor mij betekenden', deelt hij via Instagram. 'Om op het veld te staan met jullie achter ons, ongeacht de situatie, was een ongelooflijk gevoel dat ik nooit zal vergeten of niemand van me kan afnemen.'

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Beluister de nieuwste aflevering van #DoneDeal hier in zijn geheel via Spotify!