Benítez onder de indruk bij PSV: 'Dat ziet er waanzinnig mooi uit'

Benítez onder de indruk bij PSV: 'Dat ziet er waanzinnig mooi uit'

21 June - 10:54
78

Walter Benítez verdedigt de komende seizoenen het doel van PSV. De 29-jarige Argentijn behoorde qua statistieken tot de beste keepers van de Ligue 1, maar ziet in Eindhoven genoeg uitdagingen.

Benítez tekende dinsdag een contract voor drie jaar in Eindhoven. "Na zes seizoenen in Frankrijk was ik toe aan verandering", reageert hij op de website van PSV. "Ik heb een uitstekend gevoel aan het contact met PSV overgehouden en mijn beeld over de club werd bevestigd toen ik hier dit weekend arriveerde. Dit is een club met een grote historie en het complex ziet er waanzinnig mooi uit."

Coach Ruud van Nistelrooij sprak maandag al uit dat hij nationaal voor alle prijzen wil gaan. "De ambitie van PSV spreekt me enorm aan", oordeelt Benítez. "PSV speelt om alle prijzen en naar zo'n uitdaging was ik op zoek. Ik wil alles uit mezelf en het team halen, iedere training en wedstrijd opnieuw. Dat mogen de mensen ook van mij verwachten. Ik heb al veel berichten van supporters ontvangen en ben daar erg dankbaar voor. Ik kijk uit naar dit avontuur."

De Argentijn keepte het afgelopen seizoen 37 Ligue 1-duels voor Nice, waarin hij veertien keer zijn doel schoon hield en slechts 35 goals tegen kreeg. Alleen de defensie van kampioen Paris Saint-Germain werd minder gepasseerd.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s