Ajax-target Wijndal krijgt vragen over transfer: 'Toen goede afspraken gemaakt'

Ajax-target Wijndal krijgt vragen over transfer: 'Toen goede afspraken gemaakt'

21-06-2022 15:38 Laatste update: 16:06
32

Owen Wijndal staat in de belangstelling van onder meer Ajax, maar de linksback van AZ wil nog weinig kwijt over een transfer. Wijndal benadrukt wel dat hij 'goede afspraken' heeft gemaakt met zijn huidige werkgever.

AZ werkte dinsdag de eerste training van het seizoen af. Hoewel er veel wordt gespeculeerd over de toekomst van Wijndal, was de Oranje-international ook aanwezig in Alkmaar. In gesprek met de NOS krijgt Wijndal vragen over de geruchten over onder meer Ajax. "Het antwoord is dat ik nog steeds bij AZ zit. Zolang ik hier zit, focus ik me ook op AZ", antwoordt de verdediger diplomatiek.

Toch verbergt Wijndal niet dat hij een transfer wel ziet zitten. "De club kent mijn ambitie", zegt hij. "Ik heb mijn contract verlengd en toen hebben we goede afspraken gemaakt om de club te helpen. Je weet nooit hoe het kan lopen, ik laat het op me afkomen. Ik zie het wel."

Trainer Pascal Jansen is niet van plan om bij de pakken neer te zitten als Wijndal weggaat. "De opvolgers staan alweer klaar. Er stond er vandaag één op het veld, met Mees de Wit. Milos Kerkez heeft zich ook aardig gepresenteerd tijdens de play-offs. Wat dat betreft zijn we overal op voorbereid, we wachten het rustig af."