AZ en Sassuolo naderen akkoord: Odgaard voor fors bedrag op weg naar Alkmaar

AZ en Sassuolo naderen akkoord: Odgaard voor fors bedrag op weg naar Alkmaar

21-06-2022 17:28 Laatste update: 20:32
85 Reacties

Tim van Duijn

Jens Odgaard is hard op weg naar AZ. De club nadert met Sassuolo een akkoord over de transfersom voor de aanvallende middenvelder, die in Italië nog een eenjarig contract heeft. AZ is bereid om diep in de buidel te tasten voor Odgaard.

Odgaard was al langere tijd een van de doelwitten van AZ. Technisch directeur Max Huiberts was dinsdag in Milaan voor gesprekken met Sassuolo, samen met de zaakwaarnemer van Odgaard. 

Forse transfersom
Mocht de transfer daadwerkelijk doorgaan, dan betaalt AZ om en nabij de vier miljoen euro om het contract van Odgaard af te kopen. Dat bedrag is wel inclusief bonussen. RKC Waalwijk, dat Odgaard het afgelopen seizoen huurde, kom hem voor twee miljoen euro exclusief bonussen overnemen, maar had de financiële middelen niet.

Voor hoe lang Odgaard kan tekenen in Alkmaar is nog niet duidelijk. Daar wordt nog over gesproken. Een persoonlijk akkoord met hem ligt er dus nog niet, maar dat lijkt geen onoverkomelijk obstakel. Zodra alles is afgerond, wordt Odgaard de derde zomerversterking van AZ. De club legde eerder al Mees de Wit en Mayckel Lahdo vast.